Talentlinien


“Danmarks første klassisk musikdramatiske talentskole”

Talentlinjen under Musikdramatisk Teaterskole er i gang med det allerførste undervisnings- og forestillingsforløb på halvandet år for børn og unge i alderen 11-19 år. Forløbet er for dem, der ønsker at få de bedste værktøjer til at udvikle sig scenisk i en klassisk musikdramatisk sammenhæng. Workshop-weekenderne foregår på Herning Højskole.

Baggrund

I 2014 skabte Operaen i Midten forestillingen Askepot, udelukkende med børn og unge på scenen, i en storslået og professionel produktion.  

Askepot havde Danmarkspremiere i Herning Kongrescenter, og spillede efterfølgende i flere midtjyske byer for godt 5.000 publikummer.

Vores erfaringer med de unge menneskers faglige og personlige udvikling i denne process er grundlaget for ønsket om at skabe et talentværksted med udgangspunkt i den klassiske musikdramatik skrevet og udviklet for børn og unge. Se program fra forestillingen her

Undervisningsforløbet

Undervisningen på talentlinjen foregår i weekend-workshops med undervisere indenfor drama, musik, retorik, krop, solosang, flerstemmig sang, musikdramatikkens historie mm.

Der er fokus på at give eleverne stærke kompetencer indenfor netop sang, teater, musik og koreografi - hele tiden med afsæt i de klassiske teatertraditioner. Men der er også et mål om at disse kompetencer kan bruges i andre af hverdagens sammenhænge, og generelt styrker elevernes kreative og innovative kompetencer.

Det er vigtigt at understrege at eleverne IKKE skal lære at synge opera. Der vil være fokus på at eleverne arbejder med klassisk funderede sange og tekster, såvel som nutidige musikdramatiske værker. Der bliver arbejdet med flere forskellige genrer og udtryksformer indenfor musikdramatikken: Teaterkoncertens formsprog, de mere klassiske musicalgenrer (for eksempel Early Broadway), det klassisk rytmiske musikteater (for eksempel Weill) mm. Det eneste vi ikke kommer til at dyrke er den nutidige musical.

Der vil være fokus på at give dem grundlæggende, klassiske færdigheder der kan bruges i alle musikdramatiske sammenhænge. Slutproduktionen vil, som Askepot, være skrevet i et nutidigt tonesprog, med afsæt i den klassiske kompositionsteknik. Forestillingen er skrevet til unge stemmer, så eleverne bliver udfordret, men også vokser med opgaven.

Forløbet afsluttes med workshops der peger fremad og giver eleverne redskaber med videre ud i livet. Eksempler kan være workshops som ”Fra ide til realiseret projekt, og ”At gå til audition/eksamen”.

Alle aktiviteter på talentlinjen er offentligt tilgængelige og hver weekendworkshop afsluttes med en offentlig fremvisning.

Derudover arbejdes der på at lave en international sommerskole i sommeren 2017, hvor eleverne vil arbejde sammen med børn/unge på andre europæiske teatres talentprogrammer.

 

Få uddybende information her:

Undervisningsforløb

Visioner for talentarbejdet

 

Hvis du har yderligere spørgsmål må du meget gerne skrive på mail@operamidt.com eller ringe på telefon: 9611 7836.

 

Pris for at være deltager på talentlinjen er:

Kr. 5.000.- der betales i 2 rater i henholdsvis efteråret 2016 og foråret 2017.