Verdenspremiere i Operaen i Midten
19-07-2012
Orpheus '68 er titlen på en spritny opera, der uropføres til efteråret.

Den amerikanske komponist Paul Schwartz og den engelske forfatter Simon Crow er mændene bag en spændende forestilling, som Operaen i Midten præsenterer første gang den 31. oktober i år i Holstebro.
Hovedrollen synges af den prisvindende sopran Denise Beck, der senest er blevet rost af et enigt anmelderkorps i de danske aviser.

Orpheus ’68 foregår under ”Foråret i Prag”. Et operakompagni er i gang med opsætningen af en barokopera, baseret på myten om Orfeus, men dramaerne udspiller sig i lige så høj grad bag kulisserne. Der er højspænding på både den romantiske og den politiske scene.
En fransk instruktør vækker gamle følelser, mens oprør og undertrykkelse præger stemningen på teatret. Alt filtres sammen i en stor knude og de involverede må træffe væsentlige beslutninger om venskab, kunst, politik, kærlighed og overlevelse.

Jan Maagaard står for iscenesættelsen, mens Lars Egegaard Sørensen skaber en spændende scenografi. Ud over Denise Beck er Dominique Moralez, Ingeborg Børch, Thomas Storm, Jan Lund og Lars Fosser på scenen. De akkompagneres af Aarhus Sinfonietta og det hele dirigeres af den norske dirigent Torodd Wigum.

Operaen i Midten opfører Orpheus ’68 i Musikteatret Holstebro og MCH Herning Kongrescenter og billetsalget er i gang. Herefter rejser forestillingen til Odense, hvor den opføres på Den Fynske Opera.

Forestillingen skabes i et samarbejde mellem Operaen i Midten, Den Fynske Opera og Operaen i Trondheim.